top of page

SENASTE NYTT

Sök
  • Svenska Welshterrier Klubben

Klubbträffen 2024

Den 24-25 aug hade vi welshterrier träff på Älvkarleby fiskecamp. Blåsigt väder fick vi men uppehåll och sol hela lördagen.

Vi blev ca 15 welshar med ägare och det var ett glatt gäng som träffades på lördag morgonen. En kort presentation av alla hundar och ägare och sen tränade vi lite på att gå förbi andra hundar och ha kontakt med sin hund. Alla var fantastiskt duktiga efter bara en övningsrunda. 

Sen fick Lena Ånöstam visa sin jätteduktiga welsh Siris färdigheter med att leta upp en försvunnen person. Jag fick knyckla ihop ryggen och gömma mig under saker och tack och lov hittade hon mig blixtsnabbt. 

Vi lät sen alla prova en enkel övning där alla fick leta upp mig igen under ledning av Lena. Alla var åter igen fantastiskt duktiga och särskilt några hundar visade stor arbetslust och att detta var jättekul!

Lite fikapaus i blåsten var välbehövligt efteråt.

Vi hann en till övning sen och då fick hundarna leta leksaker i skogen. Även det uppskattat. Vid det här laget var det även jättekul att se att alla hundar kunde slappna av när övriga jobbade och tom lägga sig ner och sova fast alla stod i klunga och väntade på sin tur! 



Sen kom Mattias som hade fått jobba på förmiddagen och han hade med sig alla våra hundar. Så då gick alla som orkade en långpromenad längs älven till Laxön. 2,5 km promenad dit över bla långa hängbroar (det blev lite mentaltest för både hundar och vissa ägare) och sen lite fika för oss och vattenpaus för hundarna på Laxön.  Tillbaks till stugorna och lite paus före gemensam grillmiddag kl 18.

Ett par stycken var tyvärr tvungna att åkte hem före middagen och nån avvek efter den. Men vi hade en jättetrevlig middag med lite vin, mat och trevligt umgänge. 


Söndagen började tyvärr med regn. Några långväga gäster reste av förståeliga skäl hem men vi övriga åt frukost och då hann det bli fint väder igen. Så vi bestämde att vi som var kvar skulle ta en kortare promenad ihop innan hemfärd. Blev en trevlig tur med avslut runt campingen och då hittade vi hundbadet som vart väldigt uppskattat.


 

Vill tacka alla som kom för en supertrevlig helg och det är SÅ trevligt att träffas och umgås! Ett extra tack till Lena Ånöstam som hjälpte oss träna lite och visade Siris färdigheter! 



9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Inbjudan Viltspår SM

Inbjudan till Viltspår-SM 2024 för alla Terrierraser söndagen den 16 juni, Skåne, Kågeröd Anmälan av medlem i SWK att vilja delta i...

Commenti


bottom of page